středa 17. července 2013

Praha - Istanbul - Addis Abeba

Teple nedelni rano, cestou na letiste par set metru od domu vyskocila do silnice cerna kocka a stradovala si to pres silnici, tata ,ac bezne nepovercivy, to pohotove strhnul do bocni ulice, aby pak objel pul Liberce navic a ja mohla bezpecne pristat po pulnoci v Addis.

 Addis - africka metropole se vsim vsudy, siroke rozbite silnice, chaoticky organizovany pohyb lidi, aut a dobytka, usmevave tvare, zebraci, troubeni aut, prach, vune benzinu, polojasno, dvacet stupnu celsia, 2000m nad morem, plechove boudy, nedostavene kancelarske budovy pusobici postapokalyptickym dojmem

 po celodenni prochazce mestem jsme nabyli dojmu, ze  chodime po jednom velkem stavenisti

Byl jeden dedek v Addis Abebe,
ktery se nemohl utlouct po chlebe. 
Kdyz se nikdo nekoukal,
hned se po nem utloukal,
az se utloukl primo v Addis Abebe.
{Edward Lear}
 A my se nemohli utlouct po "injere", tzv. etiopskem chlebu - kvasene placce z teffu{mistni endemicka obilovina}, ktera predcila moje ocekavani diky vsem nevabnym privlastkum po gume chutnajici kysele placce

 obrazek z etnologickeho muzea, ve kterem se mimojine nachazeji ostatky prvnich predchudcu cloveka, ta nejstarsi se jmenuje Lucy a ma nejake tri ctyri miliony let
 predposledni vecer pred cestou do Bahir Daru nas pozval 27-lety mladik Wobsnet na tej - kvasene vino s medem
a taky na syrove jehneci :]

2 komentáře:

  1. tata a pul LBC navic pobavilo fest! :) a co syrova ovecka, jak to chutna? predpokladam, ze to stejne znas jen z vypraveni ;) Wobsnet sympatak, pripomina mi Nixona z Orliku (a Keni) :)

    OdpovědětVymazat
  2. podle vyprávění to prý chutná líp než německý a francouzský tatarák ;)

    OdpovědětVymazat